14 dagen Mindfull challenge met jezelf ~ Samantha van IJselmuijden
challenge, mindfull, tijd voor jezelf isolatie, meditatie, yoga, koud douchen, energie, boost, boost je immuumsysteem, dankbaarheid, connectie, verbinding, creativiteit
651
post-template-default,single,single-post,postid-651,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

14 dagen Mindfull challenge met jezelf

Ongeveer 2 weken geleden stond ik nog met mijn camper op de klif in Spanje, overgoten door verschillende emoties tegelijk. We hebben een weloverwogen beslissingen genomen en zijn eerder van onze reis terug gekomen door de crisis waarin we ons met zijn allen bevinden. Ik heb ervaren dat het in best heel moeilijk kan zijn om dicht bij jezelf te blijven, als alles om je heen onduidelijkheid en verwarring geeft. Tijdens het verkennen van onze nieuwe buurt stond ik in de rij bij de lokale ijssalon en mijn oren klapperde van verbazing, zo hoorde ik de vrouw voor mij zeggen ”ik hoop niet dat ze het thuiswerken gaan verlengen, krijg je geen burn-out op je werk dan krijg ik die thuis wel. Ik weet gewoon niet wat ik met mezelf aan moet. En die kinderen wordt ik helemaal gek van”. Ik was zo verbaasd dat ik niet meer kon nadenken over de smaken die ik moest kiezen toen ik uiteindelijk aan de beurt was.

Ik denk dat juist nu de tijd is om die diepere verbinding met jezelf te zoeken en eens te kijken naar waar je echt blij van word. Waar gaat je hart sneller van kloppen en hoe kun je dankbaar zijn met wat je nu hebt. Wat kun je leren uit de situatie waarin je je nu bevind. Waarschijnlijk ben je nu aan het thuiswerken, met een partner en een aantal gillende kinderen om je heen. Juist nu is het zo belangrijk om je eigen ruimte te zoeken en tijd voor jezelf te nemen, even Me-time in te plannen. Na 2 jaar samen met mijn liefde in een camper te leven op 6 vierkante meter weet ik als geen ander wat een flinke uitdaging het is. Niet alleen om met jezelf te leren omgaan en ook met elkaar en daarom heb ik een 14 daagse mindfull challenge in elkaar gezet. Elke dag een nieuwe moment om even tot jezelf te komen, ik heb alle dingen die mij enorm hebben geholpen om dichter bij mezelf te komen op een rijtje gezet en dit wil ik graag met je delen, zodat jij of iemand die je kent er mogelijk iets aan zou kunnen hebben.

14 dagen Mindfull Challenge

Dag 1; Haal een frisse neus. Het is droog, en misschien schijnt het zonnetje, ga er even lekker op uit. Geniet van een wandeling in de natuur volledig met jezelf zonder iemand anders. Neem je ruimte. (ik ben mezelf bewust dat het in sommige situaties echt niet mogelijk is, maar wellicht kun je het proberen) Wist je dat een wandeling in de natuur net zo kan werken als mediteren.

Dag 2; Zorg voor jezelf. Doe vandaag eens iets speciaals voor jezelf. Maak bijvoorbeeld je favoriete bak koffie of thee. Ik vind het heerlijk om voor mezelf een Matcha latte te bereiden en deze bij het raam, bij de kachel op te drinken, heerlijk onder een dekentje. Of als het zonnetje schijnt buiten in de tuin.

Dag 3; Ontspanningsmomentje. Ontspan en neem een magnesium voeten bad. In deze onzekere tijden en stressvolle periodes kan je lichaam wel wat extra ontspanning gebruiken. Het blijkt uit onderzoek dat mensen met veel stress een verhoogde uitstoot van magnesium hebben, deze wordt uitgescheiden via de urine. Zo vertelt Holistiknl; hoe lager het magnesiumniveau in je cellen, des te gevoeliger ben je voor stress. Een voeten bad is daarom een heerlijk verwen momentje voor jezelf.

Dag 4; Trakteer jezelf met een Online- Yogales. Niets is mooier om even tot jezelf te komen en de ruimte voor jezelf te maken om alle zorgen van je af te schudden en op je yoga matje neer te leggen. De innerlijke lessen die je leert tijdens de les kun je meenemen je dagelijks leven in. Het is soms even zoeken naar de yoga docent die bij je past en zodra je deze gevonden hebt kan ik je verzekeren dat je niet anders meer wilt. Als je bovenaan op de website op Yoga klinkt vind je 2 lessen die je zou kunnen doen.

Dag 5; Tanden poetsen. Begin je dag mindfull en neem eens heel bewust de tijd om je tanden te poetsen, ga een voelen welke sensaties je waar kunt nemen. Als je er een uitdaging van wilt maken poets dan je tanden eens op 1 been. Je kunt alleen patronen veranderen als je ook daadwerkelijk iets anders doet dan wat je altijd deed.

Dag 6; Dankbaarheid. Maak vandaag eens een lijstje met daarop 5 dingen waar je dankbaar voor bent. Het mag heel klein zijn maar ook heel groot, schrijf de dingen op die als eerste in je op komen. Het is belangrijk dat je je intuïtie gebruikt en er niet over na denkt. Sluit dan je ogen en beeld jezelf deze 5 dingen stuk voor stuk in en voel wat het met je doet.

Dag 7; Een goed gesprek met jezelf. Pak pen en papier en kijk eens heel kritisch naar je leven. Hoe ziet jouw ideale dag eruit. Kijk vooral vanuit het oogpunt alsof alles mogelijk is en je mag het zelf volledig indelen. Hoe ziet jouw dag of je leven er dan uit? Welke dingen/of mensen zouden dan misschien niet in het plaatje passen of misschien juist wel en waarom dan. Maak een tabel met 2 vlakken. Elementen eruit! En elementen erin! Als je dit gedaan hebt kijk dan eens of je 1 van deze dingen mogelijk kunt maken.

Dag 8; Adem uit/ Adem in. Kom even op adem, geef jezelf even de ruimte om te voelen. Observeer jezelf eens en kijk waar je ademhaling zich bevindt en welke delen er van je lichaam bewegen. Adem jij hoog in je borst ( wat staat voor actie, stress en onrustig zijn) of adem jij diep naar je onderbuik ( wat staat voor ontspanning, vertering en herstel). Ik nodig je uit om je linker hand op je hart te leggen en je rechterhand op je onderbuik, sluit je ogen en observeer. Word jezelf vooral bewust van de situatie zoals deze is. Je hoeft niets te veranderen, alleen te voelen en te weten in welke stand jouw lichaam staat. De aan-stand? Of sta je in de uit-stand?

Dag 9; Boost je creativiteit. Laat je vrije geest eens volledig gaan en doe iets creatief. Doe iets waardoor je volledig in je flow komt. Iets waardoor je na een paar uur op de klok kijkt en volledig te tijd bent vergeten. Iets maken / creëren is goed voor je zelfvertrouwen en geeft je lichaam ontspanning. Het brengt je automatisch in je uit- stand of te wel je parasympaticus. Het gaat uiteindelijk helemaal niet om de uitkomst maar om de weg ernaar toe. Wat kun je onderweg ontdekken, jezelf erover verwonderen en genieten van het zijn in het moment zelf.

Dag 10; Connection Offline. Vandaag heb je heerlijk de tijd voor je ochtend ritueel zonder externe prikkels. Laat vandaag je telefoon eens tot 12 uur uit. (op niet werkdagen dan) Je zult merken dat de wereld niet vergaat en dat je uiteindelijk helemaal niets mist. Behalve jezelf op de dagen dat je jezelf direct aan de kant zet en je jezelf overspoelt met informatie waarvan meer dan 80% vrijwel niet waardevol is.

Dag 11; Meditatie momentje. Daag jezelf uit om vandaag als je wakker wordt meteen 10 minuten te mediteren. Dit kun je zelf doen, echter kun je er ook voor kiezen om een geleidde meditatie te doen. een meditatie te doen van minimaal 10 minuten

Dag 12; Liefde voor jezelf. Geef jezelf een beetje extra liefde. Bekijk jezelf eens heel goed in de spiegel en ontdek hoe mooi je eigenlijk bent zoals je bent. Vertel jezelf eens vanuit het diepste van je hart dat je volmaakt bent met al je onvolmaaktheden. Dat je mag zijn zoals je bent! Uiteindelijk gaat het om de diepere connectie die je verbind met jezelf en met anderen. Je kunt nog zo mooi zijn van buiten en verschrikkelijk lelijk van binnen.

Dag 13; Energie Boost. Geef jezelf een beetje extra energie door na de warme douche de kraan eens volledig op koud te zetten. De lichamelijk en mentale effecten zijn enorm. Je versterkt en helpt je immuunsysteem hiermee. Een koude douche nemen is vooral een mentaal spelletje. Je hoofd zal er alles aan doen om het maar niet te doen. Ervaar het eens en je zult zien dat je jezelf een stuk frisser zult voelen.

Dag 14; Terugblik op jezelf. Je bent nu aangekomen op de laatste dag van de challenge en het is tijd om alle stappen die je gezet hebt te evalueren. Het kan zijn dat er dingen zijn die volledig bij je passen en sommigen dingen misschien ook helemaal niet. Kijk eens wat het je op heeft geleverd en misschien kun je er dan iets meer van doen om je leven te verrijken.

Laat je me weten wat je ervan vond? Dit kun je doe door een berichtje onder deze post achter te laten of mij een privé bericht te sturen via het contact formulier.

Oojah, voor ik het vergeet, Heb je je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?4 Comments
 • Mandy handgraaf
  Posted at 15:23h, 06 April Reply

  Hey Samantha.

  Jesper en ik doen mee.
  Super leuk.

  Liefs.
  Mandy

  • Samantha Van IJselmuijden
   Posted at 09:07h, 07 April Reply

   Hey Mandy en Jesper
   Wat super leuk dat jullie meedoen. Ik ben heel benieuwd hoe jullie het ervaren

   Liefs
   Samantha

 • Anouk de Jonge
  Posted at 09:49h, 07 April Reply

  Wat leuk dat je inspiratie uit mijn blog hebt gehaald, echt super toffe items heb je toegevoegd! Mindfull tandenpoetsen heb ik al super lang niet meer gedaan, maar dat is zo fijn. zou ik echt weer eens moeten doen.

  • Samantha
   Posted at 13:20h, 07 April Reply

   Hey Anouk,
   Bedankt voor je lieve berichtje..
   Tandenpoetsse? op 1 been

   Liefs

   Samantha

Post A Comment