6 Days canoeing into the wild, Sweden

6 Days canoeing into the wild, Sweden

Na een periode van werken is het weer tijd voor een mooie trip iets wat al voor langere tijd op ons lijstje stond. Canoeing into the wild, back to basic. Leven als adam en Eva, Cast away, The beach met leonardo dicaprio. Geen luxe geen supermarkt waar je even snel iets kunt halen omdat je voor de zoveelste keer wat vergeten bent. 

Voor we gaan nog een aantal voorbereidingen;

  • kano reserveren
  • water filter kopen
  • campeerspullen verzamelen
  • visspullen meenemen
  • eetbaren planten en survivalboek

Eenmaal aangekomen aan het Immeln Lake, Sweden krijgen we een Kano, 2 zwemvesten een Poepschep en een grote onverwoestbare water en wildlife gesealde ton(om ons eten en droge spullen in te bewaren) in ons handen. 

Op de vraag waar je het best voor de eerste dag kunt overnachten krijgen we het antwoord dat we het zelf maar uit moeten zoeken. Hier heb je een kaart – hier ben je nu – en kijk maar even. We kijken elkaar en lachen wat, het avontuur kan beginnen.

Ons eerste eiland bereiken we na ongeveer 2uur varen. Dan paddelen vergt nog best wat communicatie en ik moet zeggen dat gaat ons best goed af. 

Varen in een kano en dan ook nog eens achter elkaar zitten vergt toch wel wat communicatie en stelt de gezamenlijke skils wel op de proef. Tegen de stroming in 1, 2, 1, 2. Ook als je je even niet zo fit voelt zul je scherp moeten blijven, gezien je anders alleen maar rondjes vaart. Na ongeveer 2 uur varen komen we aan op ons eerste eiland, vlakstukje zoeken voor de tent, beschutting van de wind door een omgevallen boom, blauwe bessen vispotentie. Dit is het. We vissen en chillen wat alles gaat vrij soepel. Na een wat onwennige nachten varen we verder opzoek naar een mooi eiland voor ons volgende kamp. Het is eigenlijk hetzelfde kunstje als de dag ervoor. Boot aanmeren, kampeerplaats zoeken, tent opzetten, vissen, siesta, koffie zetten eten, spelletje doen slapen.

Op dag 3 begint de verveling toe te slaan, we kennen het geintje ondertussen wel. – zullen we naar huis? Of is dat een beetje te makkelijk opgeven vragen we onszelf af. Snakken we naar de luxe, een bed, je telefoon, een supermarkt of wat is het?

We gaan zeker niet naar huis! We hebben elkaar, genoeg rijst, af en toe een zelf gevangen visje met mijn zelfgemaakte houten tak met een draadje en haakje en de rust waar we zo naar verlangde. We zien op deze dag een vliegtuig, we kijken er vol verontwaardiging tot hij uit ons vizier is. Rust.

Hoor je dat ook? Wat? Ja helemaal niets. Wat heerlijk een gevoel van intense rust. Kunnen genieten van de natuur en elkaar als je begrijpt wat ik bedoel. Als adam en eva op een eiland helemaal alleen. 

Ik heb tijdens deze trip toch wel geleerd dat je verstand al snel een loopie met je neemt, allerlei oordelen vergt. Van leuk vinden en niet leuk vinden. Daar doe ik niet aan mee! Het was juist een prachtig mooie ervaring en een goede leerschool om te beseffen hoe rijk we eigenlijk zijn met alles en iedereen die we om ons heen hebben. 

2 Comments

Post A Comment