Project huis op wielen

Project huis op wielen

Yess!! Ik kan bijna niet beschrijven hoe gelukkig ik mezelf op dit moment voel. Het is ons gelukt!! Project ” huis op wielen” kan gaan beginnen. Het zoeken naar een bus heeft minder lang geduurd dan het kopen van een huis (Die tot op heden niet gekocht is). 1 van de redenen om een andere weg in te slaan. Laten we eens gek doen en van het rechte pad afwijken een sprong in het diepe, waar veel mensen van dromen, zoals de vele reactie die we krijgen op ons avontuur. Voor onbepaalde tijd weg met de camper en wel zien waar we uitkomen en hoe lang het mag gaan duren.

Een nieuw hoofdstuk in ons leven betekent ook dat de Parel ( de Renault Estafette uit 1980) de deur uit gaat. Rillend van de kou zitten we op de bank bovenop de winterdekens die we nergens anders kwijt kunnen en ook niet willen op dit moment. We genieten van de kleine ruimte en ons electrische kacheltje die non stop staat te loeien om de tochtige ruimte met moeite een aantal graden warmer probeert te krijgen. Nog 1 laatste weekend weg met de Parel. Niets houd ons tegen en ook niets zal dat verpesten. Zeeland, surfen in de sneeuw, wat een ervaring en wat een mooi afscheid. Tranen rollen over mijn wangen als hij op de trailer staat, ik kan niet meer stoppen met huilen tot een paar uur na zijn vertrek. Mijn pracht en praal, waar ik zo’n 2,5 jaar geleden volledig verliefd op werd. Mijn 2e grote liefde. Hartverscheurent – maar voor een goed doel. Nu heb ik je misschien heel erg benieuwd gemaakt hoe de Parel eruit ziet, ik zal verderop in deze post een foto toevoegen.

Ok genoeg drama. We kopen een Opel movano uit 2004 met volledige onderhoudsgeschiedenis & bedrijfskenteken. De wagen is dus geheel leeg. Een gehavende voorstoel met een piratenlapje op zijn zijkant en een doorgezakt 2 persoons bankje. Waar je door in het midden te zitten als kneus uitgemaakt kan wordt. Eruit die zooi. Wat heb ik een enorme massel dat mijn rechterhand een meubelmaker is. Slapen met een matras op de grond is niet geheel wat ik voor ogen heb, wat wel zou gebeuren als je mij al het werk laat doen. Bedrijfskenteken rijden is geen optie dus keuren we de bus bij de RDW om tot camper en vragen kwarttarief aan bij de belastingdienst om zo de kosten te drukken.

Yess de keuring is goed verlopen hij is goedgekeurd! (Tip van de dag; Houd je bus zo licht mogelijk, dat scheelt in je wegenbelasting). We kunnen verder met het interieur. We hebben ervoor gekozen om een vast bed te maken omdat we simpel gezien gewoon te lui zijn om elke dag ons bed op en uit te klappen. Ook heeft het vaste bed voordelen, we hebben nu ruimte voor de fietsen, surfplanken, de stellage voor de accu waar het zonnepaneel opaan gesloten is. Ook is er ruimte voor 4 boodschappenkratten voor wat extra zooi. We isoleren de bus met schapenwol omdat we niet achter plastic isolatiemateriaal staan. Houten schroten op het plafond en op de deurpanelen voor een warme uitstraling. Ik vind het belangrijk om gebruik te maken van zo veel mogelijk natuurlijk materialen en natuurlijk is overal wel wat voor te zeggen.

Naast het bed maken we 3 vaste kasten voor de kleding hoor ik Thomas zeggen tegen zijn moeder. 3 kasten maar? Ik val bijna stijl achterover bij zijn uitspraak. Shittt.!!! Hell NO..Dat betekent dus dat ik echt maar heeeel weinig mee kan nemen. Het is bijna onmogelijk als ik kijk naar mijn kledingrek die al 3 voudig uitgedund is. Maar uiteindelijk is het me gelukt. Van 3 rokken ga ik naar 2 van 5 broeken naar 4 en yoga kleding die ik niet genoeg kan meenemen. T-hirst tot de max. Vesten en truien passen bijna niet meer in de kast maar moeten toch mee. Dus ik moet keuzes maken. Verschikkelijk om te moeten kiezen wat ik thuis moet laten en of weg doe al vraag je het mij.

Voor de kasten in de keuken her gebruiken we een oud bureau wat bij wijs van spreken 100 jaar lang onaangetast bij de verzameling van mijn schoonmoeder op zolder heeft gestaan. Het werkblad wordt ons aanrecht en de lades gebruiken we om de voorraad in op te bergen. Eiken met wit, zee groene tegels boven het aanrecht (die we cadeau hebben gekregen van onze lieve vriend Jamie van Nimwegen de tegenzetter Thnx Jaim!). Ook hergebruiken we onze bij de kringloop gekochte leren bank voor greepjes van de kastdeurtjes, om de gordijnen mee op te rollen en al zitting voor het krukje. De kruk die multifuctioneel gebruikt wordt, als opstapje voor het bed, om op te zitten als als opberg ruimte voor de Porta Potti.. Mijn favoriete oude legerkist die ik op straat gevonden heb bij het grofvuil en waar mijn plant maar al te blij mee was is omgetoverd tot een uniek ontwerp. Een paspoort rood/paars aanrechtblok. Een zee van kleuren zul je denken. Al met al een pracht interieur,

2 fluffy lichgrijze draaibare stoelen met wat laswerk van mijn broer Dave, Topwerk! en een vissegraad eiken vloer die Thomas geheel gezaagd heeft uit een grote houten balk. Niet te vergeten bijna het belangrijkste plekje in ons nieuwe huis de spot voor Heemie die naast de keuken zijn eigen plekje heeft. Hij gaat gezellig mee op reis. Het afscheidt nemen van mijn konijnen was al voldoende. Dus Heemie achterlaten was echt uit den boze.

Na ongeveer 3 maanden zwikken en zwoegen, van tranen van ruzie tot tranen van geluk is ons paradijs eindelijk af en zijn we klaar om te gaan.

3 Comments
 • Thomas
  Posted at 10:55h, 11 November Reply

  Knutselkampioen!

  • Samantha
   Posted at 12:26h, 11 November Reply

   Je bent de beste !!

 • Yoga11 | Van fancy wandelgear tot olifanten voeten
  Posted at 16:12h, 14 November Reply

  […] verre aan horen komen. Na ongeveer 6 uur op pad komen we vermoeid maar zeer voldoen terug bij ons huis op wielen en Heemie die gezellig fluitent op ons zit te wachten. Die door het raam vrienden gemaakt […]

Post A Comment