Hoe ik van een werkend voor een reizend leven koos

qode interactive strata

Hoe ik van een werkend voor een reizend leven koos

Het is maandag, mijn vaste vrije dag een dag waarop mijn hoofd tegen de avond al overuren maakt bij de gedachte dat er weer een werkweek aan komt waar ik eigenlijk niet zoveel zin in heb. Elke 2/3 jaar zijn dit terugkerende patronen die ik ondertussen herken en waar ik iets mee wil gaan doen. 

Ik betrap mezelf zittend achter mijn bureau, mezelf afvragend ” is dit echt waar ik gelukkig van word?” ”Wat is het eigenlijk wat ik wil met mijn leven” ” kan ik dit tot mijn 67e blijven doen. Vragen waarop ik moeilijk antwoord kan geven – maar waar meer nee dan ja uit. Misschien herken je de gedachten wel, ik ben namelijk niet de enige die worstelt met de vragen van het leven.

In Oktober 2017 ben ik voor 5 weken naar het ooh zo mooie India geweest om mezelf te verdiepen in de Yoga filosofie. Reizende mensen, gestopt met werken, werkend onderweg, doen waar zij zin in hebben. Leven! Het klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn. Maar zij doen het en ik zit nog steeds achter mijn bureau.

Zoals ik in de yoga filosofie leer is het belangrijk om goed naar jezelf te luisteren en ik ben een ster in het niet luisteren. Het word tijd dat ik het serieus ga nemen. 

Het weer in november waar je niet bepaald vrolijk van wordt. Donker, koud en het regent momenteel 80% van de tijd. Ik trek voor de zoveelste keer mijn regenpak aan, op de fiets, van huis naar huis zoals je dat doet in de thuiszorg. Dan thuiskomen met lichte depressieve gevoelens, weinig energie en en onvoldaan gevoel. I’m feeling a little bit more depressed every day, right now. Elke dag in de hoogste versnelling doorgaan zoals de maatschappij voor mij, na 5 weken van intense rust is dat best heel heftig. Beseffen dat het ook heel anders zou kunnen. Zelf de baas zijn over hoe je je leven invult.

En het is niet zo dat mijn baan als hbo verpleegkundige nou de verschrikkelijkste baan is. NEE dat is het echt niet, zorgen voor anderen is misschien wel het mooiste beroep wat er bestaat.. ik heb een hele mooie 12 jaar gehad

Het is nu alleen tijd om voor mezelf te gaan zorgen, te kijken naar wat het beste is voor mezelf en daar meer over te leren.

Unaniem hebben we besloten om het avontuur aan te gaan september 2018 zal voor ons de grote reis starten.

2 Comments
 • Valeria diotallevi
  Posted at 21:13h, 11 November Reply

  Hi darling! Its possible to translate in english??
  Kisses and good luck

  • Samantha
   Posted at 08:51h, 12 November Reply

   Heyy valll not yet but you can try google translate.. and i will help you with the rest 🙏

Post A Comment