Hoe je hoofd na 8 dagen weer fris voelt

Hoe je hoofd na 8 dagen weer fris voelt

We hebben ondertussen al heel wat miles gereden. Ha ik begin het al te leren. De kilometers zijn een beetje uit mijn hoofd al wordt alles hier door elkaar gebruikt op de borden waardoor ik er soms zelf geen bal meer van snap.

We stoppen in John O Groat’s dit is het meest noordelijke puntje van schotland. Aan de overkant kunnen we de Orkney eilanden zien die op zo’n 5 km afstand liggen. De zee is ruig met golven van minimaal 4 meter of hoger en er trekt een regenfront voorbij waardoor de eilanden bijna achter het water gordijn verdwijnen. Al met al is het een schattig mini dorpje waar echt geen hol te beleven is op dit moment. Oktober, alles is zo goed als dicht, de campings zijn uitgestorven, de giftshops zijn nog een aantal uur per dag open, je waait uit je panty en de ijspegels hangen bijna aan ons neus.

De Orkney eilanden staan bekend om hun culturele route en de Puffins, (een mooi pinquinachtig beestje) Een diertje waar ik haast verliefd op ben geworden, alleen hebben zij de eilanden al verlaten voor wij ze hebben kunnen bewonderen. Het seizoen is over en de puffins trekken de zee op. Als je er heen gaat zorg dan dat je er voor 31 Augustus bent geweest anders is de kans om de vogels te zien wel vergeten. Wat een domper, wat er ook gebeurt ik ga hier zeker nog een keer terug.

We rijden van strand naar strand opzoek naar een mooie plek op de cliff om onze wagen neer te zetten, echter lijkt dat toch wat moeilijker dan gedacht. Wild kamperen in schotland is toegestaan en is ook zeker goed te doen, alleen niet op de mooiste plekken langs de kust waar je zou willen staan, omdat bijna elke vierkante meter in bezit is van een boerenland bedrijf. Dus parkeren we voor de zoveelste keer naast een Golfbaan of een begraafplaats πŸ˜€ heeft ook wel weer wat. Het is er vaak wel lekker rustig πŸ˜‰

Strathy is echt de bom. Een zand parkeerplaats, met een blokhutten toiletgebouwtje naast een begraafplaats op de clif met uitzicht over zee. Meer heb ik op dit moment niet te wensen. Oke ik ben niet helemaal eerlijk, iets meer zon en warmte zou wel erg lekker zijn. Een unieke plek waar honderden mensen een bedankbriefje in het blokhutten huis achterlaten in alle soorten en talen. De plek waar ik voor het eerst sinds we in schotland zijn mijn haar kan wassen.. iets lauw water, in de wasbak. Dit is een onbeschrijfelijk heerlijk gevoel. Om na 8 dagen mijn haar te kunnen wassen dta bijna net zo donker is geworden als dat van Thomas. Om het gevoel dat er kuddes beesten door mijn haar heen lopen achter me te laten. Ik krijg gewoon juik op mijn hoofd van de vettigheid en krabben helpt allang niet meer.

Heeee……ik hoor je bijna denken, getver wat een zwervers. Het is niet zo dat we onszelf niet wassen natuurlijk. Er bestaan ook nog zoiets als een washandjes als je geen douche hebt. Echter doet het koude en natte weer ook niet altijd veel goed voor het laten drogen van je was, dus ruikt na 3 dagen je washandje naar natte muffe hond en ruik jezelf niet veel beter. Gelukkig hebben we hier iets op gevonden!! Briljant ! Babydoekjes. Goed ze zijn niet zo milieu vriendelijk als de washandjes die je weer laat drogen. Maargoed ik stink in iedergeval niet meer naar muffe natte hond. Lang leve het Camperleven in een natte en koude omgeving πŸ˜€

No Comments

Post A Comment