Waarom mijn passie voor yoga en surfen goed samen gaan

Waarom mijn passie voor yoga en surfen goed samen gaan

De afgelopen dagen rijden we rond tussen verschillende surfspots die een aantal minuten van elkaar liggen in de omgeving van San Vincente de la Barquera aan de Spaanse noordkust. Een mooi gebied met aan de ene kant het uitzicht over de prachtige Pico’s bergen met hun besneeuwde toppen en als je je omdraait heb je kilometers zicht over de zee met goede golven. Het geeft rust. Een vroege ochtendmeditatie tot de zon opkomt, gezien ik vaak vroeg wakker ben, wat yoga-oefeningen op het strand, ontbijten en vervolgens een frisse duik in de zee met mijn surfplank. De sfeer is ontspannen, het weer is fijn en er zijn golven: er is niets meer wat ik op dit moment nodig heb om mezelf volledig comfortabel te voelen.

We ontmoeten Anneleen en Nette van de Boardchicks, die beiden zeer gepassioneerd spreken over surfen en boarden: Nette de blonde Friesin met een mix van accenten en Anneleen met haar strankelende blik en haar schattig klinkende zachte ”G” uit België. We spreken over surfen, het frisse water, yoga en of ik mijn Boetjes mee heb? Mijn wat? Aahh surfschoentjes.. 😛 Zó leuk dat Belgisch, het maakt me blij als ik ernaar luister. Het klinkt zo zachtaardig. Groentjes, slaatjes en ga zo maar door. Ook ontmoeten we Robin, die net zo amuserend praat als Anneleen.

Waarom yoga een goede aanvulling is op surfen;

 • Yoga en surfen hebben beiden een meditatieve werking op je gedachten
 • Het houdt je in vorm tijden de golfloze dagen
 • Je creëert meer flexibiliteit in het lichaam, waardoor je jezelf gemakkelijker in de juiste positie kun brengen om de perfecte golf te kunnen rijden
 • Yoga geeft je een goede stretch van het lichaam na een surf om vooral
  stijfheid in de nek, schouders en rug te verminderen
 • Tegelijkertijd werk je aan het verdiepen en controleren van de ademhaling
 • Zowel met yoga als met surfen werk je aan het versterken van je core
 • Door het beoefenen van yoga creëren je balans op het board en in het.
  dagelijks leven
 • Bevorderen van de bewustwording van je lichaam en een betere focus
 • En yoga geeft je gewoon een heerlijk gevoel!

Eigenlijk heeft yoga alle elementen die je nodig hebt om als surfer de volgende surfsessie optimaal te beleven en je techniek te kunnen verbeteren.

Ik ben vereerd om samen te werken met de Boardchicks Nette en Anneleen. Ik zie het voor beiden als een mooie kans om een bijzondere ervaring toe te kunnen voegen aan de geweldige coachingsweek. Voor mij voelt het nog eens extra bijzonder, gezien dit de eerste yogales is die ik geef sinds ik op reis ben en ik zo mijn passie voor yoga en surfen kan delen. Het is voor mij een speciaal moment. Het gevoel is zo bevrijdend, dat het kleine beetje zenuwen direct van mijn schouders glijdt als ik de les begin. Het is zo bijzonder om samen te mogen werken met acht unieke persoonlijkheden met allen hun eigen verhaal. Samen even terug gaan naar de basis. Naar het voelen op de yogamat, een moment volledig voor jezelf om de dag mee te starten. In de knusse huiskamer van Surfhouse Sanvi wringen de banken, tafels en stoelen zich in alle bochten om de ruimte om te toveren tot een warme sfeervolle yogastudio.

Meditatie, observatie van de ademhaling, asana’s en de welverdiende eindontspanning. Mooie verhalen éen van de meisjes over een mooie ervaring waarin loslaten daadwerkelijk toegelaten mocht worden. Nieuwe en oude inzichten komen tot leven als je er voor open staat, alleen heb je soms net die ene comfortabele ervaring nodig om in te zien wat het lichaam je probeert te vertellen.

Wat is er mooier dan het delen van ervaringen tijdens een overheerlijk vegan diner dat de meisjes voor ons bereid hebben in ruil voor de inspirerende yogales van deze ochtend. En, uiteraard niet te vergeten de waardevolle warme douche, want die zijn schaars in het winterse camperleven in Europa.

Bedankt ladies voor deze mooie belevenis en wie weet tot een volgende samenwerking!

Hier alvast een nieuwtje!!
Ik heb mijn eerste Yoga-video opgenomen.. deze zal binnenkort verschijnen onder het kopje yoga

Tags:
No Comments

Post A Comment