Het verhaal achter de perfecte foto

Het verhaal achter de perfecte foto

Mensen zijn vaak jaloers als ze horen dat ik mijn dromen naleef. Dat ik de stap heb durven zetten om alles achter te laten en het ooh zo mooie fotografische Instagram leven leef waarin alles mooi en perfect lijkt te zijn. De ene plaats nog mooier dan de ander en het lijkt altijd zonnig. Graag wil ik je even meenemen achter de schermen van die mooie foto’s en verhalen die iedereen deelt op social media van vandaag de dag. Het is zeker niet zo dat de momenten uit de foto’s niet echt zijn, begrijp me niet verkeerd. Ik woon nu zo’n 90 dagen in mijn camper en ik heb nog steeds geen spijt van mijn keuze om alles achter te laten en de weide wereld in te trekken met mijn geliefde. Echter is het niet elke dag rooskleurig, zonnig, warm en mooi en ik vind het fijn om die momenten ook met je te delen.

Reizen is niet hetzelfde als op vakantie gaan, iedereen die op enig moment een paar maanden in het buitenland is geweest herkent dit gevoel. Natuurlijk ben ik elke dag dankbaar dat ik het leven kan leiden dat ik wil leven. Dat ik dagelijks wakker mag worden op een bijzondere plek met een prachtig uitzicht op bijvoorbeeld het strand, de zee, de bergen, authentieke dopjes en nog veel meer moois. Toch blijft vakantie een ander gevoel. Dan is in je beleving alles mooi, prachtig en gezellig. Ik weet nog dat ik me op vakanties nooit een moment verveelde en ik had energie voor honderd. Dat is nu wel eens anders.

‘Geniet maar lekker van het weer, hier thuis is het koud en nat.’ Hee.. dude! Ik zit al een week opgesloten in mijn camper, die niet groter is dan 10 vierkante meter, omdat het non-stop regent, stormt en het niet veel warmer is dan 9 graden. Ik heb geen kachel of warme douche om mezelf op te warmen. Ik zit momenteel onder een kleedje met al mijn kleding aan, een muts op en dubbele sokken aan mijn voeten. In mijn handen een kop thee en nog weet ik mezelf niet op te warmen. Ook kleed ik mezelf niet al te graag uit voor wat Quality time als je begrijpt wat ik bedoel πŸ˜‰
Weken zoals deze zijn voor je relatie best hard werken. Thuis ging ik naar mijn werk, naar vriendinnen of had ik een avond voor mijzelf in mijn knusse huis. Nu kijk ik al 5 dagen tegen dezelfde charmante man aan waar ik al meerdere keren woorden mee heb gehad omdat we ons stierlijk vervelen. We maken ruzie, zuchten en steunen vanwege korte nachten door het slechte weer. In de nacht liggen we in een denkbeeldige sloep die steeds net niet omgaat als er weer eens een windvlaag met 100 kilometer per uur de bus doet shaken. ‘Geniet maar lekker ‘.. πŸ˜‰

Reizen in een camper is prachtig mooi. Het geeft je een gevoel van vrijheid omdat je kunt zijn en slapen waar je wilt, echter doet het me wel realiseren hoe dankbaar ik ben omdat ik opgegroeid in een welvarend land waar we bijna allemaal een dak boven ons hoofd hebben met een kachel en stromend warm water. Nu steken we gezellig kaarsjes aan in de barbecue om enigszins warmte te vergaren.

Liefde vind zich niet in de perfecte persoon, maar door de imperfect persoon als perfect te zien -- by Sam Keen
8 Comments
 • Rob Handgraaf
  Posted at 16:03h, 08 December Reply

  Mooi verwoord Sam
  Veel zon en qualtytime toegewenst β˜€οΈπŸ€˜πŸ½πŸ’‹

 • Paul ter Metz
  Posted at 23:07h, 10 December Reply

  Hoi Sam en Thomas
  Mooi verhaal Sam maar een ding is zeker na regen gaat de zon ook weer schijnen
  Veel plezier 😜

  • Samantha yoga11
   Posted at 21:19h, 12 December Reply

   Hey Paul, dankje voor de mooie uitspraak.. neem hem dagelijks mee .

 • Sabina
  Posted at 12:28h, 11 December Reply

  Dag liefste! Belangrijk om ook de andere kant van het verhaal te delen.. Proost op de zonnige dagen, die wel iets achterlaten!

  • Samantha yoga11
   Posted at 21:16h, 12 December Reply

   Hey lieve Bien, wat hebben we een heerlijk gesprek gehad gister. Thnx

 • Steven
  Posted at 14:37h, 12 December Reply

  Mooi en eerlijk geschreven Samantha! Gaaf om ook dit te lezen!

  • Samantha yoga11
   Posted at 20:37h, 12 December Reply

   Hey Steven, bedankt voor je mooie compliment! Groetjes

Post A Comment