Vanlife; Handige app’s op reis

Vanlife; Handige app’s op reis

Google (Maps )

Natuurlijk kun je er voor kiezen om heel Old school een papieren kaart te kopen en daarmee de route te vinden en uit ervaring weet ik dat dat een hele uitdaging is als je door kleine dorpen rijdt. Deze reis zijn we erg lui geweest en hebben we het voordeel van het EU internet dat we de route waar we heen willen gewoon via Google Maps kunnen laden.

Ook gebruiken wij de app. Om het gebied  te doorzoeken. Als je in de je browser een zoekterm invoegt ben je altijd afhankelijk van wat anderen te vertellen hebben over het onderwerp, dus zoom ik in en uit op de map om te kijken wat er in de omgeving te vinden is. Regelmatig zijn plekken al aangegeven met foto’s zodat je al vooraf kunt bepalen of je er heen gaat of niet. Plaats markeringen in de app zodat je de plek waar je heen wilt niet kunt vergeten. Je kunt ze labelen met een zelf geschreven vlaggetje zodat ze gemakkelijk uit te filteren zijn. Bijv. waterpunt, slaapplek, wil ik heen en noem zo maar op.  Ook kun je google direct laten navigeren naar de opgeslagen locaties.

Maps.Me ( wandelroutes) Thnx voor de tip Coen

Deze gratis app heeft over de hele wereld gedetailleerde offline (gedownload met wifi) kaarten met daarop wandelroutes. De offline kaarten functie is handig als je in gebieden komt waar je weinig tot geen bereik hebt met je telefoon. Je kunt ook zelf routes uitstippelen om zo de weg niet kwijt te raken.

Magicseaweed (surf gerelateerd)

Op deze website maar ook in de app kun je gemakkelijk alle informatie over voorspellingen rondom de condities op zee en het weer bekijken. Dit is erg belangrijk om bij te houden als je van watersporten houdt zoals wij. Golfsurfen staat vaak wel in het middelpunt van onze trips en bepalen dan ook een deel van onze route. Mocht je willen weten hoe wij gemakkelijk onze route bepalen klink dat even op deze link.  Maargoed, Magicseaweed heeft veel meer te bieden dan voorspellingen. Je kunt live webcams bekijken over de gehele wereld, blogpost waarin ze nieuwe gadgets testen en informatie over gebieden waar je goed kunt surfen.

Windy

Als je gaat camperen ben je toch wel een klein beetje afhankelijk van het weer en daarbij speelt de wind ook een belangrijke rol. Met de windy app kun je heel gemakkelijk de voorspellingen van de wind bekijken en bepalen in welke richting je de route gaat voortzetten of dat je beter nog even kunt blijven op de plek waar je nu bent. De watertemperatuur wordt nauwkeurig bijgehouden en mijn ervaring is dat de tijdens waarop de wind draait vaak heel accuraat zijn. Dus zeker een aanrader.

Park4night

Als je gaat wilt wildkamperen zoals wij 9 maanden hebben gedaan met de camper is deze app. erg handig. Je kunt namelijk over heel de wereld zelf plekken toevoegen en plekken bekijken die door andere reizigers zijn toegevoegd. Hierin worden vooral overnacht plekken aangeduid met een beschrijving of er een water voorziening is, of het mogelijk is om het toilet  te legen wel of niet, of het betaald is of gratis, hoogte meters worden aangegeven. (erg handig als je een bus hebt die hoger is dan 2 m) Je kunt per plek ook recensies lezen en zelf toevoegen over de ervaringen op deze plekken.

Polarsteps

Dit vind ik persoonlijk een hele leuke app. gezien familie en vrienden precies kunnen volgens (als je de GPS-tracker aanzet) waar je bent. Zelf vind ik deze optie heel erg handig omdat Polarsteps je Step suggesties geeft en je eraan herinnert dat je mogelijk een leuk verhaal of wat foto’s te delen hebt van die plek. Je kunt er leuke foto’s en verhalen delen van je reis, mensen kunnen je foto’s liken en een reactie achterlaten. Een prachtig mooie functie van Polarsteps is dat zij een reisfoto boek voor je maken die je kunt bestellen met daarin jouw hele reis. Handig toch! Andere reizigers kunnen jou volgen en je een vriendschapsverzoek sturen, ook kun je ervoor kiezen om je profiel openbaar te zetten dan is dat niet nodig. Dit is erg leuk voor inspiratie. Zo heb je een explore tab waar je reizen die aangeraden worden door de redactie geplaatst worden om zo op nieuwe ideeën te komen.

No Comments

Post A Comment