Recensie; Ultieme India beleving in Sauna Berendonck

Recensie; Ultieme India beleving in Sauna Berendonck

Ik weet me nog heel goed te herinneren dat ik tijdens onze reis door Europa enorm gesmacht heb naar een sauna oord zoals wij die in Nederland kennen. Even volledig de tijd voor jezelf te nemen om op te warmen en daarna in het koude dompelbad te springen. 

Zo had ik 19 mei voor mezelf gereserveerd om voor het eerst in mijn eentje naar de sauna te gaan. ( Ja, dat is inderdaad al enige tijd geleden) Iets wat ik voor mijn reis absoluut nooit gedaan zou hebben. In me eentje ? Er zouden allerlei gedachten in me op gekomen zijn, wat zouden anderen wel niet van mij denken zal ze geen vrienden hebben? Het zal wel heel erg saai zijn en ga zo maar door. Pff vermoeiend dat hoofd af en toe.

Maar na mijn reis merkte ik een grote verandering in mezelf. Ik heb geleerd om steeds beter te worden in alleen zijn. Om de struggels met mezelf aan te gaan en er niet voor weg te lopen, door mezelf af te leiden met van alles en nog wat. Echter is het dagje sauna er nooit van gekomen omdat elke datum die ik gepland had te gaan het minimaal 40 graden in Nederland was. #BEPERKENDE OVERTUIGING.NL 

Naakt?!

Beleef India in Sauna Berendonck!! Even een dagje wegdromen en het gevoel hebben dat je in een heel ander land bent. Maak een wandeling in de ruime tuin gelegen aan het natuurgebied van berendonk, om vervolgens een frisse duik te nemen in het zoetwater meer.  Er zijn toch al heel wat Sauna complexen die ik in Nederland bezocht heb om even heerlijk nudist te zijn, omdat ik te schijterig ben om dit op het strand te doen omdat ik mijn angst om bekenden tegen te komen nog niet overwonnen heb. 

Zo denk ik altijd terug aan de uitspraak van mijn schoonmoeder. Je bent nog zo naakt niet, je hebt altijd je lijf aan. Niemand kan van binnen kijken en zien wat je voelt en denkt. Je bent nog altijd beschermt door jezelf, het zijn alleen je kleren die het bedekken.

Het eten

Sauna Berendonck biedt voor mij al Pescotariër (geen vlees, soms vis en wel ei) toch wel iets extra’s, waar als je het mij vraagt veel restaurants iets van kunnen leren. Het eten is geïnspireerd op de rijke smaken van de Indiaas keuken en grotendeels vegetarisch.Ik kon mijn lol niet op en heb mijn buik flink vol gegeten. Geniet van Live Cooking en de Indiase Tandoor en het Tri Dosha restaurant. 

Op het terras kun je genieten van een verse, rijk gevulde fruit en groente smoothies.

De Indiaase beleving

Er is duidelijk nagedacht over de uitstraling en het design van het gebouw. Zo zie je duidelijk de contouren van de Taj Mahal als je in de corridor bent waar je in het zwembad een drankje kunt nuttigen. Zo heeft de sauna een origineel theehuis waar je bij een temperatuur van 60 graden een traditionele Chai Latte kunt proeven.Het design van het zoutwaterbad, waar je echt blijft drijven, is geïnspireerd op het eeuwenoude Indiase Stepwell. (Een natuurlijk bron waar je kunt wassen, baden en drinken)

In de bloemensauna staan de opgietingen in het teken van het oogstfeest Onam en kun je genieten van heerlijk geuren. Dompel jezelf daarna onder in het koude bad om  jezelf af te koelen. 

De theatersauna is een beleving op zich, ik heb getuigen mogen zijn van de wedstrijden opgieten om de Wildcard voor het wereldkampioenschappen te bemachtigen. Elk uur was er een spectaculaire show met allen een eigen verhaal. Dit was voor mij een intense beleving, in je blootje in het theater, kippenvel van de warme lucht en de  positieve energie van de sauna meester(es). Ik krijg nog kippenvel en een glimlach op mijn gezicht als ik eraan terug denk.

Voor mij is Sauna Berendonck een zekere HELL-YES.
Geef jezelf een cadeau en ga genieten in de heerlijk sfeer van India, tickets zijn te verkrijgen op de website van Thermenberendonck.

No Comments

Post A Comment