5 manieren om de winter griepvrij door te komen ~ Samantha van IJselmuijden
32
post-template-default,single,single-post,postid-32,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

5 manieren om de winter griepvrij door te komen

De hele dag door brengen in je bed, met een aantal goede series is natuurlijk heerlijk op zijn tijd. Alleen niet als je snotterend door het leven gaat of getroffen bent door een goede griep. Dan wil je niets liever dan je zo snel mogelijk weer goed voelen. Vitamine C speelt een belangrijk rol in het lichaam als het gaat om onstekingsremmers. Een tekort aan Vitamine, mineralen, onvoldoende gezonde voeding en stress kunnen ervoor zorgen dat je immuunsysteem slechter werkt en je sneller vatbaar bent voor ziektes en allergieën.

 

5 dingen die jij nu al kunt doen om de kans op griep te verkleinen

1. Vermijdt Suiker
Suiker zit tegenwoordig overal in en is bijna onvermijdelijk. Toch wordt het aangeraden om het gebruik van suiker te beperken, omdat het de opname van vitamine C in je cellen en het aanmaken van Witte bloedlichamen belemmerd. Als je witte bloedlichamen minder hard voor je kunnen werken, vergroot het de kans op allerlei lichamelijk ongemakken. Zo wist ik bijvoorbeeld niet voor ik deze post schreef, dat suikers de opname van Vitamine C in de cellen tegenhoud en de witte bloedlichamen deze Vitamine nodig hebben om te overleven, als ze niet overleven kunnen ze minder bacteriën en virussen kunnen doden en is de kans op ziek worden veel groter.

2. Ga naar buiten
Heerlijk bij de kachel zitten, jezelf het zo comfortabel mogelijk maken is natuurlijk niets mis mee. We zijn nou eenmaal gezelligheidsdieren die het heerlijk vinden als we lekker warm thuis zitten. Toch is er niets mis met de kou. Het is bewezen dat de kou je lichaam juist sterker maakt en je je immuunsysteem zo een boost kunt geven. Griep is een bacterie en die je kun je natuurlijk overal oplopen. Niets is er gemakkelijker voor de griep om lekker warm in een afgesloten ruimte zich verspreiden. Dus ga er lekker op uit. Maak een wandeling door het bos of lekker uitwaaien op het strand. Wist je dat als je 20 minuten in de natuur doorbrengt het je stresslevel al aanzienlijk verminderd. Dus waar wacht je nog op 😀

3. Eet Vitamine C rijk Voedsel
Doordat het menselijk lichaam niet in staat is om zelf zijn eigen vitamine C te produceren zijn we volledig afhankelijk van het voedsel wat we tot ons nemen. Eet daarom dagelijks je portie vitamine C verkregen uit groenten en fruit.

4. Gebruik Vitamine C supplementen
Geef je immuunsysteem een boost en neem 1 a 2 gram (1000-2000 mg) Vitamine C supplementen om de kans op griepjes te voorkomen.

5. Intermittend Fasting
Intermittend Fasting heeft veel verschillende voordelen voor je lichaam. Je onthoudt je lichaam een bepaalde periode van de dag van voeding. Het is een goede detox voor je lichaam, het verwijderd slechte bacteriën uit je maag/darmstelsel, het boost je zelf helend vermogen, kan je helpen bij afvallen, geeft je meer energie, verminderd de ontstekingswaarden in het bloed en ga zo maar door.

Wat is jouw tip om de winter griepvrij door te komen? Wees vrij om een berichtje achter te laten onder deze post of om de post te delen met iemand die het goed kan gebruiken.

Bron; Dr. Jockers, voedingscoachaanhuis,

No Comments

Post A Comment