5 redenen waarom een bewuste leefstijl je gelukkiger maakt ~ Samantha van IJselmuijden
762
post-template-default,single,single-post,postid-762,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

5 redenen waarom een bewuste leefstijl je gelukkiger maakt

Een aantal jaar geleden heb ik er bewust voor gekozen om bewuster te gaan leven. Niet alleen om een beter versie van mezelf te creëren maar ook om de wereld een beetje te helpen. Ik geloof namelijk dat verandering begint bij jezelf en als iedereen blijft zeggen dat de wereld in je uppie niet te redden valt zal er niets veranderen. Ik voel me er goed bij. Ik merk dat ik veel meer vanuit liefde ben gaan kijken naar mijn leven, naar de lessen die het mij wil leren en ik steeds meer ben gaan vertragen. Als de trein waarin je zit maar door blijft denderen kun je niet bewust kijken met een open blik naar wat is. Je zult er voorbij gaan en dat is zonde vind ik. In deze post heb ik 5 redenen beschreven die ik zelf heb ervaren toen ik bewust gekozen heb om een bewustere lifestyle te gaan leven. Wil jij ook een gelukkiger leven?

Een beter versie van jezelf

Onbewust wordt je door bewust te leven een betere versie van jezelf. Als je bewuster gaat leven ga je automatisch kijken naar waar je gelukkig van word. Wat is het waar je blij van word en waar haal je energie uit. Als je meer leeft vanuit gelukkige energie zullen anderen dit ook voelen en op dezelfde frequentie gaan fungeren. Ook heb ik gemerkt dat je steeds meer positieve mensen zult aantrekken en langzaam uit die negatieve energie weg gedreven word. Zie het als een magneet van positieve energie. Als je zelf meer geluk ervaart zal je lichaam dit onbewust ook gaan doen. Door een bewuste lifestyle te leven leer je je eigen patronen en gedrag van meerdere kanten te bekijken waardoor je gemakkelijker kunt relativeren en overzicht krijgt van waar je in wilt groeien, de mogelijkheden van het leven te zien en te ervaren.

Een gezondere jij en een schonere wereld

Als Wannabee wereldverbeteraar ben ik 2 jaar geleden gaan minimaliseren van een huisje van 70 vierkante meter naar een camper van 6 vierkante meter. Ik kan je vertellen dit is een heel klus. Bewust leven zorgt niet alleen voor een gelukkige gezonde jij maar ook voor een beter en schonere wereld. Een bewuste leefstijl gaat in de essentie om wat je koopt en of gebruikt. Des te meer je koopt, hoe meer geld je nodig hebt, hoe meer je moet werken, de minder vrijetijd je hebt en  je een diepere ecologische voetafdruk je achterlaat op de wereld. Ik zeg altijd verandering begint bij jezelf.

Toen ik 2 jaar geleden op reis ging ben ik steeds bewuster gaan kijken naar mijn patronen. Ben ik gaan minimaliseren om op 6 vierkante meter te kunnen wonen. Spullen geven me niet langer een gevoel van rijkdom en eigenwaarde. Dit haal ik inmiddels uit mezelf. Als ik nu dingen koop, denk ik eerst 2 keer na en vraag ik mezelf af of ik het echt daadwerkelijk nodig heb of dat het is om de kortstondige dopamine shot te krijgen om me even gelukkig te voelen. Nu koop ik veel liever tweedehands of sponsor ik merken die waarde hechten aan de natuurlijk en eerlijkheid naar de handen die de spullen produceren. Kleding is bijvoorbeeld naast landbouw de tweede meest vervuilende en uitputtende industrie en daar wil ik liever zo min mogelijk aan bijdragen. Elk product wat je koop, is eigenlijk een compliment voor de industrie en deze zal steeds meer gaan produceren. Niet alleen ben ik veel bewuster gaan leven in mijn koopgedrag ook ben ik meer gaan kijken naar voeding, beweging, leefstijl en mindset. Wat zit er in en is waar kan ik compromissen sluiten in producten die ik wel en niet koop. Waarmee voedt ik mijn lichaam het meeste en heb ik zelf de voordelen uit wat ik eet en drink. Doordat ik minder de drang heb om van alles te kopen geeft dit mij rust en die rust draagt bij aan een gelukkiger leven. Dus eigenlijk een WIN WIN WIN situatie. Een gelukkiger leven een gezond lichaam en geest en een gezondere Wereld.

Wees dankbaar voor wat is

Hoe minder je hebt hoe meer ruimte er is om dankbaar te zijn voor wat er is en voor wat je hebt. Doordat wij 2 jaar geleden heel veel spullen hebben weggedaan en volledig terug zijn gegaan naar de basis van het leven. Heb ik gemerkt dat je eigenlijk heel weinig nodig hebt om gelukkig te zijn. De zon komt op, je ontwaakt, beweegt voor een gezond lichaam, eet omdat je lichaam het nodig heeft om te kunnen functioneren, doet je behoeften omdat je moet ontlasten, zoekt de veiligheid en liefde bij jezelf en misschien een  beetje bij degenen die aan je zij staat, ziet de zon weer onder gaan en gaat heerlijk slapen om de volgende ochtend weer fris te zijn. Ik heb gemerkt dat het zo belangrijk is dat de basisbehoeften en positieve gedachten op orde zijn en daar kunnen onnodige spullen je niet bij helpen. Dit haal je allemaal uit jezelf door te kijken naar wat is en niet naar wat was of misschien ooit zal komen.

Meer verbinding met de ander

Door Bewuster te leven kijk ik niet alleen naar mezelf, ook vind ik het welzijn van de ander belangrijk. Dat betekent niet dat ik altijd lief en aardig hoef te zijn en hoef te ‘pleasen’. Juist vind ik het belangrijk om de ander te ondersteunen in zijn proces tot een betere zelf. Door te communiceren kun je leren, kan de ander leren. We hebben allemaal onze blinde vlekken en kunnen niet alles zien als je daar niet klaar voor bent. Denk ook eens als je iets koopt aan hoe de omstandigheden zijn waarin zij leven en of jij bijdraagt aan een beter leven voor hen of dat je zorgt voor uitputting en misschien wel kinderarbeid in de meest slechte omstandigheden. Wees niet alleen goed voor jezelf maar ook voor je medemens. We zijn nu eenmaal samen op deze wereld.

Ervaar meer levenskracht

Meer levenskracht? Dan zal je misschien denken wat bedoel je daarmee? Allemaal kennen we wel een periode of dagen in ons leven dat je je afvraagt waarom je bestaat? Wat het zin is van het leven. Dat is soms zwaar is en niet leuk. Door een bewuste lifestyle ga je dingen zien die belangrijk voor je zin in het leven. Het geeft je inzicht in je normen en waarden om zo een doel in het leven te kunnen vormen. Het heeft mij enorm laten inzien waar ik gelukkig van wordt en waardoor ik in mijn flow kom. Het heeft mij geleerd om op momenten dat ik uit mijn flow ben en de energie uit me geslurpt word te reflecteren en de volgende keer anders te kunnen handelen. Ik ben veel meer van het leven gaan houden waardoor je meer levenskracht put uit de kleine dingen in het leven. Ik het er zin in!! En ook ik blijf vallen en opstaan en wees gerust ook niet al mijn dagen sta ik te springen om weer opnieuw te oefenen 😉 Zie het als een golf die breekt op de kustlijn en zich weer terugtrekt de grote zee in, zo is ook het leven.

Hoe sta jij op dit moment in het leven?

Heb jij zelf een mooie ervaring en wil je dit delen? Laat dan een berichtje achter onder deze post.

Ontvang jij al inspiratie in je inbox ? Schrijf je dan in voor de nieuwsbriefNo Comments

Post A Comment