About

Over ons

Oke.. hiernaast (Op de mobiele site hieronder) kun je lezen over wie ik (Samantha) ben. In het kort zal ik ook iets over ons en over Thomas vertellen zodat je een idee hebt wie wij als reizend stel zijn.

In 2010 hebben Thomas en ik elkaar leren kennen tijdens het feesten in Amsterdam tijdens nog 1 van de wilde dagen van koninginnendag, toen er nog door de hele stad feestjes waren. Toen Bevreidingspop in Haarlem. “Heee ken ik jou niet ergens van” Ik hoor het hem nog zeggen. En zo hebben we een half jaar gedate tot we in Oktober volledige verbintenis zochten omdat ons beide familie niets snappen van dat ” we gaan wel met elkaar maar we hebben niets” weetje wel 😉

Goed, wat betreft interresses zijn er redelijk wat overeenkomstn, karaktereigenschappen hmmm.. kunnen we ook 2 tegen polen zijn, waarin we van elkaar leren en elkaar aanvullen. Zo is Thomas is de rustige, de kat uit de boom kijkende en zich om niets druk makende en ik de drukke, enthousiaste die regelmatig een wegversperring heeft van zo’n 100 bruine beren. Thomas kan hij goed neutraal blijven in zijn emoties als ik die van mij weer eens laat schieten en weet mij dan al snel voor de zoveelste irritante manier mij in de malig te nemen en aan het lachen te maken.

Thomas is een creatief persoon, heeft gestudeerd aan de hout en-meubileringscollege en dus meubelmaker (misschien geeft dat een beetje een verklaring voor ons interieur van ons huis op wielen) en heeft zich een aantal jaar geleden omgeschoold tot landmeter om meer buiten te kunnen zijn. Hij vind het heerlijk om uren lang in de zee te liggen met zijn surfplank om zijn hoofd leeg te maken.

Samen vinden we het belangrijk om ons bezig te houden met bewuste keuzes, gezond te eten en zo goed mogelijk om te gaan met de natuur. En natuurijk laten we ons ook wel eens gaat met chips en alcohol en nog meer ongezonde lekkernijen en zijn we ook wel een tegenstrijdig in wat we geloven omdat het gewoon even makkelijker is op dat moment. Al met al gaat het om het vinden van een balans. Wij geloven dat een betere wereld begint bij jezelf. Ja wij zijn van die afvalscheidende mensen en die hun flessen netjes naar de glasbak brengen, tofu en bietenburger etende, wannabe wereldverbeteraars die van elk moment van de leven proberen te genieten.

Beiden hebben we alles opgezegd en bijna al onze spullen weggedaan ”afscheid” genomen van familie, vrienden en mijn geliefde 2 konijntjes reizen wij nu samen met onze parkiet Heemie rond in onze camperbus die we zelf geheel hebben omgebouwd tot ons knusse paradijsje op wielen.. 

Over mezelf

Vrolijk, energiek, heerlijk ongeorganiseerde enthousiastling die graag alles wil leren op het zelfde moment en alles te gelijk doet. Waardoor het huis er regelmatig ontploft zodat ik er zelf onrustig van word en als een stier het huis door kan gaan om schoon te maken. Tot voorheen mijn bed nooit opmakend en nu in de bus autistische trekjes begin te vertonen. Mijn kleren naast het bed kunnen gooien en er zo overheen te stappen.

Ik studeerde verpleegkunde en heb jaren lang bij de Volendammer visboer gewerkt bij mij om de hoek. Het laatste jaar bouwde ik mijn eigen yogaklasje op. Geïnteresseerd in de natuur, gezonde voeding/leefstijl, yoga & golfsurfen, creatief met de naaimachine en ben graag in in contact met anderen. Zoals je hiernaast (of hierboven) hebt kunnen lezen zie ik soms kuddes beren op de weg lopen en loop ik er soms met liever met een grote boog omheen. ”Doe je voorzichtig, kijk je uit, heb je lampjes mee” zijn zinnen die mij vanuit huis vaak mee gegeven zijn en ik regelmatig in mijn achterhoofd hou als ik op pad ga. Daar ben ik mijn ouders natuurlijk heel erg dankbaar voor. Het is nu alleen tijd om mijn vleugels te spreiden en mijn eigen wereld te ontdekken en misschien soms rigoreuze stappen te zetten. Zoals alles opzeggen en de weide wereld in trekken met een bus, vriend, vogel en zonder werk 😉

Oohjah. Nog iets wat je van me mag weten. Ik ben de “allerbeste” in Nederlandse taal ;), weet de ezelsbruggetjes voor d en dt na jaren nog steeds niet te onthouden, op school de grammatica van de taal geen drol aan vond. Dus Don’t blame me als er wat taal/grammatica fouten in staan. I’m working on it 😀