Creëer je leven; Hoe ziet jouw ideale dag eruit? ~ Samantha van IJselmuijden
684
post-template-default,single,single-post,postid-684,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Creëer je leven; Hoe ziet jouw ideale dag eruit?

Hoe zou jouw leven eruit zien als geld geen rol speelt? Wat zou je dan doen? Hoe zou je leven? Heb je er überhaupt wel eens over nagedacht? Zou je het werk doen wat je nu doet, of zou je iets doen waarin je volledig in je flow kunt zijn? Zou je de wereld over reizen in een busje of me een rugzak of blijf je lekker thuis? Zou je een eigen bedrijf starten waarbij je plaats onafhankelijk kunt leven op je eigen voorwaarden of misschien ben je volledig content met hoe je leven er nu uitziet. Of misschien nog een veel beter vraag. Waar heb je spijt als terug kijkt op je leven en ik je vertel dat het eindig is. Zo heeft Bronnie Ware een zeer inspirerend boek geschreven ” Als ik het leven over mocht doen” over de gesprekken die zij in het hospice voerde met mensen in hun laatste levensfase. Hieronder beschrijf ik 5 topics waar mensen vooral spijt van hebben als ze terug kijken op het leven. Ik wil je voorstellen om je bij al deze uitspraken eens te voelen wat het bij je oproept.

 • Had ik maar meer naar mijn gevoel geluisterd en dichter bij mezelf gebleven, in plaats van te doen wat anderen van me verwachtten.
 • Had ik maar niet zo hard gewerkt, dan had ik meer tijd gehad voor mijn gezin en andere geliefden. 
 • Had ik mijn emoties en gevoelens maar meer durven laten zien.
 • Had ik maar contact gehouden met mijn vrienden en meer tijd met ze doorgebracht.
 • Had ik mezelf maar wat vaker toegestaan gelukkig te zijn.

En hoe sta jij erin? Achteraf praten is natuurlijk het makkelijkst echter kun je er geen verandering meer in brengen. Wel kun je zelf de createur zijn van je eigen leven. Je kunt dan wel niet in de toekomst kijken echter kun je wel terug kijken naar wat is geweest en daarop hoe je nu acteert in het leven met beiden handen aanpakken. Zelf heb je invloed op hoe je met dingen omgaat, hoe je ergens over denkt en hoe je je leven gaat leven of lijden. En soms zal je de verkeerde afslag nemen, dat is helemaal oké. Probeer jezelf niet te verwijten en het te zien als een les in het leven. Zie het leven als een spel met talloze mogelijkheden en keuzes, waarin jij steeds weer in een nieuw level stapt naar jouw geluk.

Spreid je vleugels en kijk naar wat het leven je wil laten zien.

Ik durf te zeggen 80% van de mensen 60% van hun tijd besteed aan die hij of zij niet leuk vind om te doen. Waar je hart niet sneller van gaat kloppen en de gelukshormonen door de stress hormonen in het nauw gedreven worden. In welke categorie bevind jij je? Bevind je je in de categorie die ik hierboven heb geschreven is dat helemaal niet erg. Dan is het misschien tijd om je leven eens te herzien. Je hoef je je ook helemaal niet voor te schamen, je kunt er namelijk niets aan doen. Je hebt niet anders geleerd tot nu toe. Je laat je meevoeren door de druk van de maatschappij en de sociale druk. Op school heb je geleer je hoe het moet en dat is de waarheid, toch? Of misschien toch niet? Op school leer je dat je moet presteren, dat je hoge cijfers moet halen, dat je stil moet zijn en moet doen wat je opgedragen wordt en als je anders bent dan de rest kun je in de hoek staan en een strafwerkje maken. Zo ga je door naar de middelbare school en dan kies je je eerste beroepsopleiding en ga zo maar door. Om je heen zie je veel vrienden en familie met een goede baan, een steeds groter huis en de meest dure wagens. Dan moet jij dat toch ook, alleen is dat wel waar JIJ gelukkig van word? Leef jij NU het leven waar je kriebels van in je buik krijgt en helemaal op kan gaan in waar je mee bezig bent.

Als je heel goed opgelet hebt, merk je dat ik het woord ‘Moeten’ veelvuldig gebruikt heb en dat is precies waar ik de afgelopen 3 jaar een beetje allergisch voor ben geworden. Ik Moet helemaal niets! En jij ook niet! Zoals Alan Watts zegt; ”Als je blijft zeggen dat geld het meest belangrijk in je leven is, dan leef je je leven volledig in tijdsverspilling. Je houd je bezig met dingen die je niet leuk vind om te doen, om een leven te leiden dat draait om dingen waar je niet om geeft en dat is dom. Het is beter om een kort leven te leiden vol dingen die je leuk vind om te doen, dan een lang saai nutteloos leven. ”

Zo kwam ik vorig jaar toen wij op reis waren een oude dame van 90 tegen die mij op het hart drukte dat ik maar beter kon genieten van het moment waarin ik ben. Het leven te ‘leiden ipv Lijden’ waar ik gelukkig van word. Tijd kun je namelijk niet terug kopen, dus leef! Spreid je vleugels en kijk naar wat het leven je wil laten zien. Zolang je het zelf de touwtjes in handen wil blijven houden kun je niet kijken naar wat is.

Soms gebeuren er dingen in je leven die je doen wakker schudden, zoals de dood of een ernstige ziekte en sommigen mensen doorstaan het en worden nooit wakker. 4 jaar geleden ben ik wakker geschud, toen mijn vader kwam te overlijden. Dit was een zeer intense periode. Ik had net een nieuwe baan die voor mij het ideaal leek, gezien ik van een locatie kwam waar ik niet in mijn flow kon zijn. Echter ook niet de kansen zag om te leren van de dingen die ik moeilijk vond, ik voelde mij niet veilig. Het overlijden van een dierbare kan een behoorlijk impact hebben. 8 maanden later ben ik naar India gegaan voor mijn Yoga Teacher training, wat mij nog meer aan het denken heeft gezet. What de F* wil ik met mijn leven? Waarom ben ik hier op aarde? Waar word ik nou eigenlijk gelukkig van? Ik was nog geen maand terug in Nederland toen ik besloot om samen met mijn geliefde en mijn vogel voor onbepaalde tijd op reis te gaan. Herken je dat gevoel dat je tegen jezelf zegt dat je iets gaat doen? Echter doe je het dan ook? Regelmatig zal je merken dat er allerlei excuses ontstaan, is het niet door jezelf is het wel door je omgeving die bang is voor verandering. Misschien herken je een aantal van deze excuses, Als ik een huis heb gekocht, DAN… Als de Kinderen naar school zijn, DAN… als ik met pensioen ben, DAN… Wat als en Dan? Dit heet Uitstelgedrag en van uitstel komt afstel. Het leven kan morgen wel over zijn. Waarom zou je wachten met je leven te creëren zoals jij dat wilt, te doen waar je gelukkig van word binnen de mogelijkheden die je nu hebt. Het hoeft niet drastisch te zijn zoals wij dat hebben gedaan. Alles opzeggen en gaan. Je kunt klein beginnen.

Hoe ziet mijn ideale dag of leven eruit? Welke elementen wil ik meer en welke minder?

Elke zoveel maanden probeer ik mezelf dezelfde vraag te stellen. Dan zal je misschien denken hoezo weer dezelfde vraag? Als je dit gaat doen zal je merken dat het niet uitmaakt dat de vraag het zelfde is het antwoord zal verschillend zijn.

Hier wil ik meer van in mijn leven

 • Tijd doorbrengen in de natuur
 • Personen waarvan ik hou meer om me heen hebben en hier tijd voor vrij maken
 • Schrijven en lezen over onderwerpen die mij interesse hebben (voeding, programmering van de mind, geluk, gezondheid, preventie)
 • Zelf mijn werktijden indelen ( ben ernaar op weg, heb mezelf ingeschreven voor de Oersterk Coach opleiding (start sept 2020)
 • Beweging, Yoga, golfsurfen, wandelen en hardlopen)
 • zelf de controle hebben over wanneer ik social-media en mijn telefoon gebruik


Hier wil ik minder van in mijn leven

 • Omringt zijn door mensen die een negatieve energie uitstralen
 • Dagelijks naar het kantoor gaan en 8 uur in kunstlicht besteden
 • Dagelijks koffie drinken
 • Geraffineerde suikers en bewerkte voeding

Hoe ziet jouw ideale dag eruit?

Hoe zou jou dag of leven eruit zien als je het ideale zou mogelijk leven. Welke elementen zouden er meer in je leven zijn en welke minder. Ga eens voor jezelf na hoe kun je zelf al 1 % meer of minder doen van wat je doet. Hoe zou je nu al 1% meer geluk in je leven kunnen brengen door iets toe te voegen iets weg te laten wat er niet meer toe doet.

BoekentipNo Comments

Post A Comment