DIY; De lekkerste zelfgemaakte Havermelk ~ Samantha van IJselmuijden
405
post-template-default,single,single-post,postid-405,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

DIY; De lekkerste zelfgemaakte Havermelk

Er is niets makkelijker dan in de supermarkt een voorverpakte, gefabriceerde melk te kopen met een heel hoop toevoegingen. Er is niets lekkerder en leuker dan je eigen producten maken. Niet alleen het smaakt veel lekkerder, de smaken zijn puur en als het dan nog eens lukt kun je ook nog eens met trots naar jezelf kijken. Zelf dingen maken is niet alleen beter voor je gezondheid om dat er geen toevoegingen en chemische stoffen in je melk zitten, het is ook nog eens goed voor je zelfvertrouwen, creativiteit en het heeft een kalmerend effect op het lichaam en de geest. Je bent bezig met een taak bijvoorbeeld het snijden van de groenten of het afmeten en blenden van de haver in dit geval en dat geeft je even afleiding van je gedachten. Havermelk kan eigenlijk niet mislukken dus dat komt wel goed. Havermelk is ook ideaal voor mensen met een notenallergie maar ook Vegan. Havermelk is ook een stuk goedkoper in vergelijking met noten melken.

Ik reis nu al bijna 2 jaar in de camper door Europa en ik durf wel te zeggen dat het best moeilijk is om de juiste producten met de minste toevoegingen te vinden voor een redelijk betaalbare prijs. Nederland is wel een bevoorrecht land als het gaat om biologische en verse producten.

Benodigdheden;

  • Blender
  • Fijne zeef, dunne theedoek of notenmelkzak
  • Gesteriliseerde fles of pot

Havermelk

Ingrediënten;

  • 75 gram havervlokken (laat ze overnight weken of voor de snelle versie laat ze 20 minuten in kokend water staan)
  • 800 ml water
  • 5 druppels Pure Stevia of 1 eetlepel Maple Syrup
  • Snufje nootmuskaat

Bereiding;
Laat de Havermout een nacht weken in ruim water of voor de snelle variant doe ruim kokend water bij de havermout en laat dit 20 minuten weken. Gebruik iets ruim water, omdat deze het water opzuigt.
Doe vervolgende de geweekte havervlokken en de rest van het water in de blender en blendt tot het volledig fijn gemalen is. Giet het geheel door de de zeef, theedoek of de noten zak in de gesteriliseerde fles of pot. knijp al het sap eruit en voeg de rest van de ingrediënten toe.

Je kunt de melk ongeveer 3a 4 dagen in de koelkast bewaren

Tip; als je de melk te dik vind kun je er nog wat extra water aan toevoegen.

No Comments

Post A Comment