Essentiële olie Adviseur Vivian Plasier-Gilissen: over de kracht van geuren, breng lichaam en geest tot rust en herstel je balans. ~ Samantha van IJselmuijden
737
post-template-default,single,single-post,postid-737,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Essentiële olie Adviseur Vivian Plasier-Gilissen: over de kracht van geuren, breng lichaam en geest tot rust en herstel je balans.

We weten allemaal dat een gezond lichaam bestaat uit een gezonde leefstijl waarin voeding, beweging en een gezonde geest centraal staan. Echter raken we soms uit balans. Emotioneel energetisch en of lichamelijk (bijvoorbeeld hormonaal) en weten we zelf niet meer hoe we daar rust in kunnen brengen. We voelen ons onrustig, ergens wordt er energie uit ons gezogen en wel kunnen het gat niet dichten. Als het gaat om een hormonale disbalans denk ik al snel aan opvliegers tijdens de overgang. Hormonen spelen een belangrijke rol in elke fase van je leven voor zowel mannen als vrouwen. Zo reguleren ze bijna alle functies in het lichaam denk bijvoorbeeld aan het reguleren van de temperatuur in het lichaam tot  je hartslag, van je suikerspiegel in het bloed tot de vruchtbaarheid, van je emotionele toestand/ Mood tot de kwaliteit van je slaap en waak ritme en dus je energie die je ervaart overdag en je stress belevingssysteem. Wat we ons niet realiseren is dat onze hormonen de hele dag hard werken om ons lichaam in een balans staat te houden waardoor ze optimaal kunnen functioneren als boodschapper tussen je hersenen en de rest van je lichaam en alles wat we doen, denken, voelen, ruiken, eten etc. kunnen de fluctuatie in het hormoon balans beïnvloeden.

Essentiële Olie Adviseur doTERRA; Vivian Plasier-Gilissen

Vertelt enthousiast over de kracht van geuren om je lichaam in balans en geest in balans te brengen. ”Ik gebruik zelf nu 1,5 jaar de 100% natuurlijke essentiële oliën van doTERRA en ben er zo enthousiast over dat ik graag mijn ervaringen en kennis met jullie deel en begeleidt met veel enthousiasme de mensen in hun olie avontuur. Zelf is mijn zoek toch begonnen toen mijn spataderen niet meer operatief verwijderd konden worden en de pijn bij het lopen hevig aanwezig bleef. doTERRA kwam op mijn pad en de blauwe aderen op mijn onderbeen zijn niet tot nauwelijks nog aanwezig en de pijn is volledig verdwenen. Ik kan dus weer met plezier en zonder pijn wandelen. Zo gebruik ik door mijn leven heen de Essentiele oliën van doTERRA als mijn natuurlijk medicijn kastje om het lichaam te ondersteunen bij zijn zelfhelend vermogen. Mijn hele gezin, inclusief de kinderen profiteert van de wonderlijke kracht van Essentiele oliën.

Een vraag wat ons nu in deze bijzondere tijd bezig houdt is: hoe voelen we ons op dit moment? Iedereen kan zich namelijk anders voelen, deze tijd die we nu doormaken beleven we allemaal anders, iedereen op zijn eigen manier. Merk jij bij jezelf ook dat je de me-time mist waar je normaal tijd voor kan maken. Of vind je het moeilijk dat je je eigen ding niet meer kan doen nu iedereen thuis is. De een geniet nu meer van de kleinere dingen, meer tijd met het gezin, vrije tijd om te tuinieren, een cursus op te pakken, een wandeling in de natuur en nog zoveel meer. Voor een ander kan het belastend zijn, thuiswerken met kinderen om je heen. Mensen met een burn-out of depressie die nu thuis zitten en misschien geen moment rust voor zichzelf hebben, geen fysieke afspraken met je therapeut want alles gaat online. Bij de één wekt de intelligente Lock down frustratie op voor de ander geeft het rust.

Momenteel ben je gevoeliger voor emoties en stress, en dat is net het gene dat er op dit moment extra aanwezig bij iedereen. Voor al deze gevoelens/emoties zijn er essentiële oliën die je kunnen ondersteunen. Gevoelens die we hebben op een bepaald moment zijn namelijk een reactie op wat we zien, ruiken, voelen, smaken, denken of ervaren en kunnen een invloed hebben op onze gedachten en gedrag. Het gebruik van essentiële oliën is een hulpmiddel om de emotionele balans van het lichaam te herstellen. We noemen het essentiële oliën, gezien het lichaam dit zelf niet aan kan maken en wel kan ondersteunen om optimaal te kunnen functioneren. Onthoudt, essentiële oliën zijn geen hormonen en kunnen ze ook niet produceren, wel ondersteunen ze het lichaam om zichzelf in balans te brengen en het zelfhelend vermogen te stimuleren. Een gezonde leefstijl is gewoon heel erg belangrijk om ons goed te voelen. Gezond eten, beweging, goede nachtrust en weinig stress, alles draagt toe aan het vinden van de juiste balans. Een goede nachtrust verbetert je humeur en geeft je lichaam de kans om te herstellen en te vernieuwen.

Essentiële oliën toevoegen aan je gezonde levensstijl heeft meerdere voordelen:

Essentiele oliën zijn ter ondersteuning van het zelfhelend vermogen van het lichaam te bevorderen en kunnen niet gebruikt worden als alternatief voor westerse geneesmiddelen, voorgeschreven door je arts.

  • Veel oliën hebben direct effect geven op lichaam en geest en waar andere oliën  binnen 20 minuten invloed hebben op elke cel van het lichaam en gemetaboliseerd worden, zoals andere voedingsstoffen.
  • Ze ondersteunen het lichaam bij het eigen ontgiftend vermogen van de cellen en het bloed
  • De geuren zijn aromatisch; indien ze verspreid worden in de ruimte zorgen ze voor luchtzuivering.
  • Ze kunnen een gunstig effect hebben op emotionele, lichamelijke en geestelijk toestand.
  • Ook worden essentiële oliën gebruikt voor het kalmeren van incidentele huidirritaties, het bevorderen van een gezonde spijsvertering, het ondersteunen van een goede mondgezondheid, een gevoel van vrijer ademen en meer…

Hoe neem ik contact op met Vivian;

Heb je bepaalde klachten en je zou hier op een natuurlijke wijze iets willen bijdragen voor je lichaam en wil je persoonlijk advies dan kun je contact opnemen met Vivian Plasier- Gilissen via haar website of stuur haar een PM via essentialoilsbyvivian@ziggo.nl ook is zij te vinden om Facebook

No Comments

Post A Comment