Heb je een Dipje? met deze tips voel je je snel wat beter ~ Samantha van IJselmuijden
399
post-template-default,single,single-post,postid-399,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
Heb je een Dipje? met deze tips voel je je snel wat beter

Heb je een Dipje? met deze tips voel je je snel wat beter

Voor de zoveelste keer op rij word ik wakker met een hoofd alsof er een dot watten in zit. Ik kan niet of nauwelijks denken aan de actie die moet gaan volgen. Mijn bed uit en de dag beginnen. Al heel snel herhalen die negatieve gedachten zich en wordt mijn stemming er niet beter op. Een gevoel wat je misschien wel herkent en eigenlijk diep van binnen helemaal niet wilt. Of eigenlijk dat is wat je tegen jezelf zegt toch? Stiekem, zonder dat jij dit door had is je lichaam emotioneel afhankelijk geworden van deze negatieve gedachten en gevoelens en heeft er steeds meer van nodig om bevredigt te worden. We weten allemaal dat het belangrijk is om een gezond lichaam te hebben om gelukkig te kunnen leven, alleen vergeet je mentale gezondheid niet. Deze is net zo belangrijk. Gedachten kunnen je letterlijk ziek maken. Je mindset bepaald hoe je de dag door komt en wat je in je lichaam vastzet en wat niet. Werk aan een healthy mindset, denk positief om je leven een stuk leuker te maken.

Hieronder heb ik een aantal tips geschreven die voor mij een zeer positieve uitwerking hebben op mijn leven. Allereerst ik sta veel gelukkiger op, ook na een nacht van slecht slapen. Ik heb gedurende dag veel meer energie omdat ik mijn tijd minder verspil aan negatieve gedachten. Per dag hebben we zo’n 60-80.000 gedachten waarvan 80 a 90% een negatieve lading heeft dus tel je winst maar uit.

5 effectieve tips om je dag beter te starten.

Zet de muziek aan en ga dansen
Als je nog geen ‘Mood booster’ lijstje tussen je afspeellijsten hebt staan ga er dan snel eentje maken. Muziek kan je laten lachen, huilen maar ook boos laten voelen. Het maakt heel wat in je los. Je lichaam bestaat voor 90% uit water en door geluid komt dit water in beweging. Door vrolijke tonen met een hoge trillingsfrequentie aan te zetten verdwijnt je slechte humeur als sneeuw voor de zon. Door je trillingsfrequentie te verhogen voel je je gelukkiger. Een lage frequentie laat je al snel ontroert of soms wel geprikkeld. Door te bewegen, te luisteren en misschien wel uit volle macht keihard mee te zingen word je brein gestimuleerd om hormonen aan te maken als (Dopamine en serotonine) die er op hun beurt weer voor zorgen dat je vrolijker en gelukkiger gaat voelen.

Neem een koude douche
Je mag natuurlijk beginnen met een warme douche. Even heerlijk comfortabel zijn en dan spoel je jezelf 1 minuut koud af. Dit is een kwestie van opbouwen en in even uit je oude patroon stappen. Door net even iets anders te doen dan anders verander je patronen in je hersenen die een positieve uitwerking hebben op je leven. Koud douchen zorgt ervoor dat je lichaam meer endorfine gaat afgeven. Endorfine is een hormoonstofje wat werkt als natuurlijke ‘feel good drug’, ofwel het zorgt voor aangename gevoelen. wil je meer lezen over de gezondheidsvoordelen klik dan op deze link

Vermijdt caffeïne
Als je het gevoel hebt dat je caffeïne nodig hebt om wakker te worden zou je er eens over kunnen nadenken of je misschien verslaafd bent aan dit oppeppende stofje. Nu zal je waarschijnlijk al direct zeggen dat je niet verslaaft bent en dat je helemaal niet zoveel koffie drinkt, maar 3 bakken op een dag. Ondanks caffeïne in het centrale zenuwstelsel werk als een stimulerend middel, kan het ook averechts werken waardoor je steeds vermoeider gaat voelen. Je start de ochtend met een lager energie niveau omdat je lichaam verslaafd is geraakt en heeft er steeds meer van nodig om tot het zelfde effect te komen.

Mediteer / visualiseer de beste versie van jezelf
Ik hoor je al denken, dat is echt maar ook echt niets voor mij. Ik kan al geen 5 minuten stil zitten en Niet denken? Dat kan ik al helemaal niet. Geen paniek! Dat is ook niet wat je te doen staat. Begin klein en begin eens met een minuut focussen op je ademhaling. Mediteren is niet te leren het is een kwestie van doen en ervaren. Het geeft je inzicht in je gedachten patronen die in het begin volledig ongecontroleerd en random zijn. Zie je mind als een wilde tijger die je aan het trainen bent. Elke keer als je merkt dat je afdwaalt breng je je aandacht terug naar je ademhaling.

Zet oude negatieve gedachten om in nieuwe positieve gedachten.
Je brein kent geen verschil tussen fictie en realiteit. Het gelooft alles wat jij hem wijs maakt. Denk je vooral negatief dan zal het zich op een negatieve manier manifesteren in je lichaam. Het maakt negatieve patronen aan waar het aan verslaaft raakt en kan dan alleen gerust gesteld worden door negativiteit. Als je het nu eens gaat omdraaien. Elke avond voor je naar  bed gaat, zeg je hard op positieve affirmaties tegen jezelf. Alsof het er al is. Dan zal je brein dit op den duur gaan geloven en hier positieve patronen van maken.

Een voorbeeld; je bent vanmorgen wakker geworden met een pijnlijke schouders en een fluffy hoofd, dan heb je hier waarschijnlijk veel aandacht aan gegeven door ertegen te vechten en te zeggen dat je dit allemaal niet wilt. Hiermee geef je er dus aandacht aan en zal het groeien! Voor je naar bed gaat zet je een intentie om de volgende dag helder en fris wakker te worden. Dit zeg je hardop! En herhaal je met volle overtuiging. De volgende dag word je waarschijnlijk precies het zelfde wakker als de dag ervoor. Dus denk je ego. Zie je wel het werkt niet! Precies! omdat je nog steeds in het zelfde geloofd zoals je al deed. Zeg dan eens tegen jezelf! Ik ervaar pijnlijke schouders en een fluffy hoofd en ik voel me helder en fris! Dan definieer je jezelf niet meer met de pijn. Onthoudt je bent niet je pijn, je bent de waarnemen van het gene wat zich heeft gemanifesteerd in het lichaam.

No Comments

Post A Comment