Matcha Latte als concentratie verbeteraar ~ Samantha van IJselmuijden
96
post-template-default,single,single-post,postid-96,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Matcha Latte als concentratie verbeteraar

De populariteit van Matcha is de afgelopen jaren toegenomen en kun je in de grote steden op bijna elk hip café een overheerlijke Japanse Groene thee latte bestellen. Al jaren lang wordt de Matcha gebruikt in de traditionele thee ceremonies in Japan waarin mindfulness, respect en de focus op het nu centraal staan.

Matcha Latte is mijn favoriete drankje!!

Matcha thee poeder bevat bijna 15 keer zoveel nutriënten als de losse groene thee bladeren omdat er bij de matcha gebruikt wordt gemaakt van het gehele blad.

Gewone groene thee zoals we hem kennen en Matcha thee komen van de zelfde theeplant de Camellia Sinensi, die oorspronkelijk uit China komt. Echter wordt Matcha anders verbouwd dan de gewone groene thee. De theestruiken worden ongeveer 20-30 dagen vóór de oogst afgedekt om direct zonlicht te voorkomen. Doordat de plant in de schaduw staat verhoogd het  gehalte chlorofylgehalte, waardoor de bladeren een donkerdere tint groen krijgen en de productie van aminozuren toeneemt die een bijdrage levert aan een  gezond lichaam

 1. Geeft een energie boost
  Het voordeel van Matcha in tegenstelling tot de snelle oppepper die je van koffie krijgt, bevat Matcha een hoge dosis caffeïne die langdurige afgegeven wordt waardoor je je gedurende de hele dag alerter bent.
 2. Verhoogd de concentratie en kalmeert de geest
  De Caffeïne is goed voor je alertheid. Echter bevat de groene poeder ook l-theanine, wat zorgt voor de aanmaak van het lichaam eigen hormoon serotonine en dopamine wat kalmerend effect heeft op de geest en dus een kan helpen om stress te verminderen. Het concentratie en leervermogen vergroot, het verbeterd je geheugen capaciteit en je reactie vermogen.
 3. Versterkt je immuunsysteem
  Eén kop Matcha thee bevat calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten dat je immuunsysteem versterkt. De aminozuren in matcha zijn belangrijk voor het lichaam om het de bouwstoffen van eiwitten zijn. Eiwitten zijn nodig voor de behoud en vernieuwing van je spierweefsel en organen en voor je groei. Chlorofyl bindt toxische stoffen vast en voert deze mee naar de ontlasting, waardoor we deze niet opnemen in ons bloed.
 4. Positief effect op het verouderingsproces
  Matcha bevat ongeveer 3 keer meer antioxidanten dan andere soorten hoogwaardige groene thee. antioxidanten beschermen de cellen en het DNA tegen de vrije radicalen die vrijkomen in ons lichaam die een rol spelen in het verouderingsproces van het lichaam.

Recept voor 1 mok;

Bereidingstijd; 5 minuten
Nodig;

 • 1 a 2 tl Matcha poeder
 • 200 ml plantaardige ongezoete melk (Haver/Amandel/hazelnoot)
 • 150 ml Heet water
 • Snufje Stevia poeder of honing
 • (Optioneel) Snufje kaneel of kardemon poeder

Bereiding;
Verhit de melk en klop het op met een mixer. Kook ondertussen het water. Doe de Matcha poeder in de mok er voeg er een scheutje heet water aan toe, klop de poeder en het water tot een gladde pasta. Voeg de rest van de water toe en de opgeklopte melk. Voeg naar smaak wat Stevia poeder of honing toe om te zoeten.

Genieten maar !

No Comments

Post A Comment