Over mij ~ Samantha van IJselmuijden
800
page-template-default,page,page-id-800,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Hoi leuk dat je er bent

Allereerst wil je zeggen dat ik het heel erg leuk vind dat je iets meer over mij te weten wilt komen. Dat je het gezicht achter mijn blog wilt leren kennen. Mijn naam is Samantha van IJselmuijden en ik vertel je graag iets meer over mezelf. Een brede lach met witte tanden, stralende groene ogen en blond haar. Spontaan, gezellig druk en soms een beetje impulsief. Al bijna 10 jaar (okt 2020) ben ik gelukkig samen met mijn vriend Thomas, die mij helpt het beste in mezelf naar boven te halen en ik andersom bij hem. Ik ben gek op gezonde voeding en dan vooral vegetarische en veganistisch. Wekelijks koop ik het liefst krat vol onbekende groenten en andere gezonde producten, om zo mijn creativiteit de vrije geest te geven en heerlijk te koken, gezonde taartjes en cakes te bakken. Ik leef mijn leven zoals ik dat wil, volg mijn pad het liefst zoals het komt en doe het graag net even anders dan van me verwacht word. Ik mediteer dagelijks, doe mijn yogapractice en handel vanuit liefde. Ik ben dol op golfsurfen en ben weg van de natuur en vooral het strand. De zee, de golven, het zand, het bos en de duinen geven mij een gevoel van vrijheid en innerlijke rust. Ik heb een echte natuurliefhebber met groene vingers en ben dan ook graag bezig met het kweken van eigen kruiden en groenten in mijn toekomstige moestuin. Ik lees graag en dan vooral inspirerende boeken over persoonlijke ontwikkeling, voeding, spiritualiteit, yoga. Een heerlijke thriller of een zoetsappig liefdesverhaal op zijn tijd is ook altijd welkom. Op mijn werk word ik regelmatig het kruidenvrouwtje genoemd en staan ze er niet meer gek van op te kijken als ik aankom met zelf geplukte rucola uit de duinen of een Chia pudding. Ik sla regelmatig mijn ontbijt over en doe aan Intermittend Fasting en eet grotendeels volgens het OERsterk principe. Ik ben een groot fan van ademhalingsoefeningen en koud afdouchen (naja een ‘fan’ van koud afdouchen? Het is elke keer weer een drempel 😉 en heb vorig jaar een 10 dagen stilte meditatie retreat (Vipassana) gedaan. Je ziet wel, ik hou van uitproberen, kijk dan naar de basisprincipe en haar daar mijn eigen waarheid uit.

Wat doe ik in het dagelijks (werken) leven

In het dagelijks (werkend) leven heb ik de rol als Yoga Docent en werk ik als HBO verpleegkundige in de thuiszorg. Aankomende september 2020 zal ik starten met de OERSTERK COACH opleiding waar ik enorm naar uitkijk. Ik kijk ernaar uit om mezelf te exploreren en te kunnen floreren in het leven. Om jou te kunnen inspireren en misschien wel te coachen op jouw persoonlijke pad.

Wat kun je op mij verwachten

Op mijn online platform waar jij nu bent, deel ik veel tips en content over gezondheid gerelateerde onderwerpen op het gebied van leefstijl, voeding, mindset en nog veel meer. Ik wil je graag meenemen en inspireren in mijn zoek toch van leven, naar de mogelijkheden die het bied en om de beste versie van jezelf te creëren. Ik ben opgeleid tot HBO verpleegkundige in de reguliere westerse gezondheidzorg die zich vooral richt op symptoom bestrijding. Ik geloof zeker dat we de westerse manier van handelen in acute situatie zeker nodig hebben, echter denk ik ook dat er veel meer te doen staat op het gebied van preventie zoals ze dat in de Oosterse geneeskunde vooral doen. Dat ik mijn kennis en inzichten met jou deel, betekent niet dat ik alles weet en dat ik een expert ben en geloof vooral niet blind wat ik je vertel. Neem de informatie in je op en ga zelf voelen en testen en maak dan voor jezelf je eigen waarheid. Ieder lichaam en iedere geest is anders geconditioneerd en zal net weer anders reageren in misschien bijna de zelfde situatie.

Vitaliteit en gezondheid zijn voor mij een belangrijk onderdeel van mijn leven en het is iets waar ik uren over kan blijven praten en daar hoort leefstijl, voeding en mindset allemaal bij. Graag neem ik je mee iets verder terug in de tijd, waar mijn reis allemaal begon.

Dit is waar het allemaal begon en misschien eigenlijk al iets eerder

Valentijnsdag 2016 kreeg ik een heel lief berichtje van mijn vader en tevens ook het laatste berichtje. Ik weet nog heel goed, de telefoon ging en het was mijn tante die belde met mijn moeders telefoon. De woorden die zij vertelde liet de grond volledig onder mijn voeten wegzakken, mijn lichaam begon te shaken en ik kon niet meer op mijn benen blijven staan. Het telefoontje waar ik al heel lang op zat te wachten en eigenlijk nooit wist wanneer hij zou komen. Het is hem gelukt, hij heeft geen pijn meer en heeft eindelijk rust na een periode van 10 jaar vechten tegen pijn, depressiviteit en onmacht.

Ondanks de pijn, het verdriet en afscheid nemen kan ik nu dankbaar terugkijken naar de lessen die ik van mijn vader heb mogen leren. Het heeft mij in laten zien dat het leven eindig is en dat ik beter kan genieten van elk kostbaar moment wat ik hier op aarde heb. Het geeft mij energie om meer uit het leven te halen. Je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk. Ik heb gevoelt dat Puur geluk van binnenuit komt en dat kan een ander je niet geven en hier alleen aan kan bijdragen.

In 2017 ben ik voor het eerst ‘alleen’ op reis geweest en dit was niet alleen een fysieke reis maar ook een spirituele reis. Ik ben naar India gegaan om mijn Yoga teacher training te gaan doen. Ik heb dit als een zeer bijzondere tijd in mijn leven ervaren. Een moment waarop ik meer verdieping ging zoeken in mezelf en veel meer ben gaan voelen en verwerken. 2 weken na mijn thuiskomst hebben Thomas en ik besloten om voor onbepaalde tijd weg te gaan en onszelf de ruimte te gunnen om van een afstand te kunnen kijken naar ons leven en te relativeren. Een grote levens vraag kwam op ons pad. ”Waarom zij we hier op aarde en waar word ik echt gelukkig van?”

September 2018 hebben we onze biezen gepakt en in ons zelfgebouwde camper op reis gegaan. Samen met onze Parkiet Heemie hebben we de afgelopen 2 jaar rondgereisd door Zuidwest Europa en hebben we heel veel over onszelf en het leven geleerd. Ik geloof dat van uitstellen, afstellen komt en dat we allemaal een Purpose of existent hebben alleen deze soms nog niet hebben gevonden. En ik weet hem ook nog niet specifiek. Wel weet ik dat het schrijven, inspireren en delen van mijn kennis en inzichten bijdraagt aan het volbrengen van mijn rede hier aarde en daar neem ik jou graag in mee. Ik leef graag in het nu en waarom zou ik wachten tot het als dan moment. Ik kan het moment van ”Als dan” misschien wel niet halen en dan heb ik niet geleefd zoals ik dat wilde. Dus waarom zou je wachten om te gaan leven tot mijn pensioen! Ik heb bewust gekozen om te leven en er zoveel mogelijk uit te halen. ik zie het leven als een groot spel, met steeds weer nieuwe eindbazen die ik mag overwinnen en dat is een groot feest. En nee, ik zeg niet dat mijn leven er altijd rooskleurig uit ziet, dat ik elke dag lachend en springend vol levensenergie mijn bed uit stap. Ik geloof dat het leven vol ups en downs is en dat dit hoort bij de flow van het leven.

Nu is het tijd om binnen in jezelf te gaan kijken, te voelen en onderzoeken. Ik ben mijn eigen museum aan het creëren.  Doe jij dat ook? Ben jij klaar om samen met mij op avontuur te gaan?

Ontvang jij al inspiratie in je inbox? Zo nee?  Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief.