Vegan Friday; Kiss from a Green Frog Smoothie Bowl ~ Samantha van IJselmuijden
885
post-template-default,single,single-post,postid-885,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Vegan Friday; Kiss from a Green Frog Smoothie Bowl

Als het gaat om groenten, dan komt er bij mij een grote lach met ontblootte tanden tevoorschijn. Gezondheid is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend in een systeem waar we vooral ziektezorg leveren. Als ik mag kiezen tussen een boterham met pindakaas of een groene smoothie dan kies ik toch het liefst voor het groene al kan ik ook zeker genieten van een heerlijk zuurdesem spelt brood van de ambachtelijke bakker. Op mijn werk word ik al het kruidenvrouwtje genoemd en ik moet zeggen daar ben ik best wel trots op. Zo gaf mijn vader mij vroeg al de bijnaam zuster Ursula of moeder Teresa wat ik nu achteraf best kan waarderen. Toen eigenlijk niet. Het liet me anders voelen en nu zie ik in dat anders doen en zijn helemaal niet erg is. Ik ga voor balans en gezondheid!

Spinazie in je Bowl

Een Smoothie maar dan net even anders, iets minder vloeibaar en te eten met een lepel. Topping erop en smullen maar. Doordat je net iets te kauwen hebt maak je meer spijsverteringssappen aan wat goed is voor de vertering van je voedsel. Je spijsvertering begint namelijk al in je mond. Spinazie is een echt vitamine C en eiwitbommetje en zeer populair onder de vegetariërs en veganisten. Per 100gr bevat het wel z’n 2,5 gram eiwitten.

Voeg er Omega 3 aan toe

Avocado’s bevatten ‘goede’ vetten en vooral omega 3-vetzuren. Omega 3 vetzuren zijn essentiële vetzuren ook wel antioxidanten genoemd die je lichaam ondersteuning in het tegengaan van laaggradige ontstekingen die we krijgen van Omega 6 wat eigenlijk in alle bewerkte voedingsstoffen aanwezig is wat zorgt voor ontstekingen. Omega 3 is een belangrijke bouwstof voor je hersenen, zo ook voor ongeboren en pasgeboren baby, werkt tegen eczeem, tegen broze nagels, helpt je ogen gezond te houden, het ondersteund je immuunsysteem en zo kan ik nog wel even doorgaan. Omega 3 is een echte powerfood.

Ingrediënten; (2 personen)

 • 1 middel grote appel
 • 1 rijpe avocado, pit verwijderd
 • 100 gr spinaziebladeren
 • 2-4 grote dadels zonder pit
 • 1/2 tl spirulina poeder (zeewier)
 • 250 ml volvette kokosmelk
 • Scheutje citroensap

Topping;

 • Kokos rasp
 • Diepvries fruit (frambozen)
 • Half handje Gemengde ongebrande noten
 • Half handje Pinda’s

Bereiding;

Je hebt nodig een blender of een smoothie apparaat. Doe alle ingrediënten bij elkaar en blenden maar. Doe de topping eroverheen en je kunt heerlijk lepelen

Laat je betoveren door de smaak van deze kus en wie weet komen jouw gezondheidsdromen uit.

No Comments

Post A Comment