Yoga

How to do Utthita trikonasana

 

Een video gemaakt tijdens mijn yoga opleiding in India. In deze video wordt heel duidelijk en gemakkelijk uitleg gegeven over de basis en de alignment van de extended triangle pose.

Yoga voor meer energie

 

En fijne les voor degene die met yoga willen beginnen en nog niet graag naar een yoga school gaan. Gewoon thuis of op het werk.

Deze les bevat een basis van de zonnegroet die je helpt het lichaam op te warmen en meer energie geeft op momenten dat je het nodig hebt.

De video is opgenomen in de natuur dus don’t blame the bee bzzzzz

Mocht je vragen of suggesties hebben laat dan een bericht achter.

Yoga voor lage Rugpijn

 

Rugpijn komt vandaag der dag steeds vaker voor en het kan je dagelijks functioneren ook zeer beinvloeden.

Of het nu een zittend beroep is, een verkeerde houding of onverwerkte emoties. In de korte serie houdingen neem ik me je mee in een reis naar het loslaten van spanning in de onderrug.

De grootste oorzaken die deze vervelende klachten in de onderrug veroorzaken zijn toch wel;

– Langdurig zwaar werk waarbij je veel moet tillen. ( of onruist gebruik van hulpmiddelen, omdat je er geen tijd voor hebt 😉 )
– Lang achter de computer zitten waarbij je de hele tijd in dezelfde houding zit.
– Te weinig sporten/bewegen.
– Stress! Stress als veroorzaker van lage rugpijn en spanning rondom het heup gebied. Elke situatie die je meemaakt waardoor je even niet in je flow bent creeert een stress situatie waarbij je mogelijk een Freeze (blokkade) in je lichaam vastzet. Het is dan ook de kunst om de signalen van ons lichaam serieus te nemen en echt te gaan luisteren, opzoek te gaan naar de betekenis van onze klachten. Ze komen namelijk allemaal van binnen uit 😉

Doe het eens wat rustiger aan, ontspan, geniet en wie weet kom je in deze reis nog veel meer moois tegen.